آزمایشگاه چند منظوره شیمی - دانشکده فنی فومن ffeng
معرفی آزمایشگاه شیمی چند منظوره
جزئیات خبر
آزمایشگاه چند منظوره شیمی
03 06 2019 06:10
کد خبر : 9736825
تعداد بازدید : 60
آزمایشگاه شیمی دانشکده فنی فومن یک آزمایشگاه چند منظوره می باشد که کلیه دروش آزمایشگاهی شیمی،شامل شیمی عمومی، شیمی آلی، شیمی تجزیه و شیمی فیزیک در آن ارائه می گردد. این آزمایشگاه از ابتدای نیمه دوم سال تحصیلی 89-88 به بهره برداری رسید و در هر نیمسال تحصیلی دانشجویان رشته های مهندسی شیمی، مهندسی نفت، تحت آموزش قرار می گیرند. علاوه بر آموزش، در این آزمایشگاه پروژه های تحقیقاتی نیز انجام می پذیرد.
زیر مجموعه های این آزمایشگاه عبارتند از:
سرپرست آزمایشگاه شیمی چند منظوره
اشتراک گذاری
https://ffeng.ut.ac.ir/article/9736825
تصاویر
دستگاههای موجود در آزمایشگاه چند منظوره
جزئیات خبر
دستگاه های آزمایشگاه شیمی
03 06 2019 06:45
کد خبر : 9736811
تعداد بازدید : 59
بن ماری
بن ماری یا حمام آب، وسیلهای است که از آن در بعضی از آزمایشگاهها برای انجام تستهای سرمشناسی، ترکیب مواد، آزمایشهای دارویی و حتی در روشهای انکوباسیون صنعتی و غیره استفاده میشود. بهطور کلی در بعضی از این دستگاهها از آب و در بعضی دیگر روغن استفاده میشود. محدوده دمایی که بهطور معمول بن ماریها در آن فعالیت میکنند، در گستره دمای اتاق و ۶۰ سانتیگراد است.
دستگاه آب مقطرگیری
دستگاه آب مقطرگیری که دستگاه تقطیر آب نیز نامیده می شود، و استفاده آزمایشگاهی دارد، آب شرب را طی مراحلی که شامل تبخیر و سرد کردن است، خالص می کند. در نتیجه اثر انرژی گرمایی که در فاز مایع بر آب اعمال میشود، آب به بخار تبدیل میگردد. این امر سبب میشود که مولکولهای آب از دیگر مواد مخلوط جدا شود. بخارات آب پس از عبور از کندانسور، جایی که بخار سرد میشود، دوباره به فاز مایع تغییر حالت میدهد و در نهایت در یک ظرف ذخیره جمعآوری میشود. آب مقطر در مقایسه با آب شرب خالص و بدون آلودگی است.
ph متر
پیاچ سنج یا پیاچ متر، وسیلهای الکترونیکی است که جهت سنجش میزان pH (میزان اسیدی یا بازی بودن ماده) به کار میرود. این ابزار دارای الکترودهای خاصی است که با قرار دادن در مایع، عدد پیاچ آن را روی صفحه نمایشگر خود نمایش میدهد. دقت و سرعت این ابزار نسبت به شناساگرهای معمولی بیشتر بوده و به همین دلیل در حال توسعه بیشتر در صنایع مختلف است.
آون یا فور خشک کننده
از آون یا فور خشک کننده در آزمایشگاه ها به منظور خشک کردن و استریل کردن ظروف شیشهای و فلزی استفاده میشود. کارخانجات سازنده، به منظور انجام فعالیتهای مختلف، انواع گوناگونی از این وسیله را طراحی نمودهاند. در برخی از آن ها، انتقال گرما به طور خود به خود و طبیعی صورت میگیرد در حالی که در برخی انواع دیگر از این وسیله، انتقال گرما با استفاده از پنکه و یا از خاصیت سبک بودن هوای گرم و سنگین بودن هوای سرد، به منظور جابجایی هوای درون آون استفاده میشود. به طور معمول، آونها در محدوده حرارتی بین دمای اتاق تا 350 درجه سانتیگراد کار میکنند. از آونها با اسامی «آون هوای داغ» و یا «گرم خانه» نیز یاد میشود.
همزن مغناطیسی یا هیتر
همزن مغناطیسی یا اصطلاحاً استیرر یکی از تجهیزات عمومی آزمایشگاهی است که برای هم زدن مایعات استفاده می شود. از دستگاه استیرر برای هم زدن مایعات با حجم و تعداد کم استفاده می شود. دستگاه استیرر در اغلب موارد جایگزین مناسبی برای شیکر آزمایشگاهی می باشد. برخی از دستگاه های استیرر در صورت نیاز به گرمایش مایع، امکان حرارت دهی را نیز همزمان فراهم می کنند که به آن هیتر استیرر گفته می شود.
سانتریفیوژ
دستگاهی است که در آن با استفاده از نیروی گریز از مرکز مواد را از یکدیگر جدا میکنند. در این دستگاه محفظهای که مواد جداشدنی در آن قرار دارد معمولاً به کمک یک موتور به سرعت حول یک محور میچرخد.
کوره الکتریکی
از این دستگاه برای گرم کردن شدید و سوزاندن کامل مواد و نیـز ذوب کـردن برخـی از فلزات استفاده می شود و رایج ترین نوع آن می تواند مواد مختلف را تا حدود C °١٢٠٠ گرم کند که در هنگام کار با این دستگاه باید توجه داشت تا درب آن زیاد باز نماند زیرا در ایـن حالـت حـرارت تولید شده داخل آن به سرعت خارج می شود .
اشتراک گذاری
https://ffeng.ut.ac.ir/article/9736811