آزمایشگاه پردازش داده - دانشکده فنی فومن ffeng
آزمایشگاه پردازش داده
جزئیات خبر
آزمایشگاه پردازش داده
19 05 2024 00:24
کد خبر : 9737593
تعداد بازدید : 69
در اکثر تحقیقات پژوهشی در علوم مختلف و رشتههای دانشگاهی، تحلیل و پردازش داده به عنوان رکن اصلی شناخته میشود و بنابراین میتوان این نوع پژوهشها را یک پژوهش میان رشتهای از رشتههای مهندسی و علوم کامپیوتر، ریاضیات و رشته اصلی موضوع پژوهش دانست. تمرکز این نوع پژوهشها بر استفاده از روشهای علمی، الگوریتمها و سیستمهای گوناگون برای استخراج دانش از دادههای خام است. از یک طرف، افزایش روزافزون تنوع و حجم دادهها و از طرف دیگر، افزایش قدرت محاسباتی پردازشگرها، به ترتیب چالشها و امکانات زیادی را برای انجام تحلیلهای پیچیده ایجاد کرده است، که نیاز به ارائه روشها و الگوریتمهای جدیدتر و سریعتر را بیشتر کرده است. به کمک پژوهشهای مرتبط پردازش داده، علاوه بر استخراج و تحلیل دانش روز، میتوان رویدادهای آینده (برای مثال، نیازمندیهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، بورس و شاخصهای مالی، نیازمندها در صنایع مختلف مانند نفت، کشاورزی و غیره) را نیز پیشبینی کرد.
آزمایشگاه پردازش داده با هدف تحقق اهداف پژوهشی دانشکده فنی فومن و در جهت توسعه علوم بین رشتهای راهاندازی شده است. به عبارت دیگر، این آزمایشگاه سعی دارد با استفاده از راهکارهای ارائهشده در زمینه پردازش دادهها در رشته مهندسی و علوم کامپیوتر، امکانات و راهحلهایی برای پژوهشهای مرتبط با داده در سایر علوم و رشتهها ارائه کند. به طور خلاصه، هدف این آزمایشگاه، همکاری با مهندسان و پژوهشگران در جهت تحقق خواستههای زیر است:
1) پاسخگویی به نیازمندیهای فناوریهای نوین مانند شهرهای هوشمند، chatGPT، متاورس و غیره
2) ایجاد توانایی تجزیه و تحلیل انواع دادههای خام برای کشف دانش و استخراج روابط
3) ایجاد توانایی پیشبینی رویدادها و نیازمندیهای کشور در سالهای آینده
4) همکاری با پژوهشگران در صنایع و موضوعات مختلف مانند، اقتصاد، امنیت، سلامت، کشاورزی، محیط زیست، حاملهای انرژی، مدیریت شهری، حمل و نقل، شبکههای اجتماعی، و غیره
5) همکاری با شرکتهای دانش بنیان
اشتراک گذاری
https://ffeng.ut.ac.ir/article/9737593
تصاویر
تجهیزات موجود در آزمایشگاه پردازش داده
جزئیات خبر
تجهیزات آزمایشگاه پردازش داده
19 05 2024 00:34
کد خبر : 9737579
تعداد بازدید : 46
مرکز پردازش سریع
دو سیستم کامپیوتری قدرتمند که هر یک دارای پردازنده 8 هستهای Core i9 با 32 GB RAM و 512 GB SSD و 2 TB HDD و پردازنده گرافیکی با 2560 هسته و 8 GB حافظه (راهاندازیشده تحت عنوان یک سیستم پردازش سریع)
کامپیوتر
هشت سیستم کامپیوتری که هر یک دارای پردازنده Core i5 با 8 GB RAM و 512 GB HDD
مودم بیسیم
یک عدد مودم پرسرعت WiMax
دسترسی به اینترنت دانشگاه تهران
دسترسی به اینترنت دانشگاه تهران از طریق به صورت بیسیم و کابل
UPS
دستگاهی است که هنگام قطع یا تغییرات شدید یا جزئی ولتاژ ورودی، امکان ادامه کار در حالت عادی را برای مصرفکننده فراهم میکند.
اشتراک گذاری
https://ffeng.ut.ac.ir/article/9737579